Laden...
Gewokte Biefstukpuntjes met groenten en rijst
Ingrediënten
- 300-400 gram biefstukpuntjes of biefstuk in reepjes gesneden
- Wokgroenten naar keuze, bijvoorbeeld:
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 prei
- ¼ chinese, witte of rode kool
- ¼ paksoi
- rode peper naar smaak
- 2 eetlepels wokolie
- 100ml woksaus
- 300 gram rijst
Bereiding
- Woksaus is in verschillende smaken te koop. Indien je voldoende tijd hebt, kun je ook zelf de woksaus Teriyaki maken. Meng 75ml sojasaus, 25 ml water, 2 eetlepels bruine basterdsuiker, 2 eetlepels honing, halve eetlepel geraspte gember en 2 theelepels sesamolie tot een gladde saus. Mocht de saus tijdens het wokken wat dun blijven, kun je op dat moment een theelepel maizena toevoegen.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat vervolgens de rijst met het deksel op de pan nog even staan.
- Snij de groenten tot kleine blokjes of reepjes om te kunnen wokken.
- Verhit 2 eetlepels wokolie in een wokpan. Wok hierin de biefstukreepjes op hoog vuur goudbruin. Voeg vervolgens de wokgroenten toe en wok deze ook 2-5 minuten op hoog vuur.
- Voeg vervolgens de Teriyaki woksaus toe en roer het geheel 2 minuten door op hoog vuur.
- Serveer de gewokte biefstukpuntjes met groenten samen met de rijst.