loader image

Authentiek Draadjesvlees van Magere Stooflappen

Ingrediënten

  • 600 gram magere stooflappen
  • rundvlees kruiden
  • 175 gram roomboter
  • water

Bereiding

  • Zorg dat de magere stooflappen ontdooid zijn en op kamertemperatuur.
  • Haal de magere stooflappen uit de verpakking. Wrijf de magere stooflappen aan beide zijden in met de rundvlees kruiden volgens aanwijzingen op de verpakking. Je kunt bijvoorbeeld de biologische ‘Duqqa! stoofkruiden mix’ gebruiken, de biologische ‘Het Blauwe Huis rundvlees kruiden’, of de Kruidenmix voor Rundvlees van Verstegen.
  • Smelt de boter in een braadpan.
  • Braad de magere stooflappen aan alle kanten aan op hoog vuur.
  • Zet de pan met stooflappen vervolgens op het kleinste pitje op het laagste vuur, gebruik eventueel een warmhoudplaatje.
  • Laat idealiter 4-6 uur sudderen tot het vlees uit elkaar neigt te vallen. Kijk regelmatig in de pan, draai de lappen en voeg zo nodig wat water toe.
  • Serveer het authentieke draadjesvlees met bijvoorbeeld aardappelen en wintergroenten naar keuze. Het braadvocht uit de pan kun je daarbij zonder toevoegingen als heerlijke jus serveren!