loader image

Entrecote

Ingrediënten

  • Entrecote à 200 gram
  • Peper & zout
  • Braadboter of olijfolie.
  • Aluminiumfolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Hou je niet van het vetrandje aan de entrecote? Snij het dan pas weg na het bakken van de entrecote. Het vetrandje geeft namelijk tijdens het bakken een lekkere smaak aan het vlees.
  • Bestrooi de entrecote naar wens met peper.
  • Doe een grote scheut olijfolie of een klontje braadboter in de koekenpan, en verhit deze flink. Als de belletjes van de boter verdwenen zijn of de olie goed heet is, bak dan de entrecote aan beide zijden ongeveer 2 minuten. Schuif de entrecote tijdens het bakken wat heen en weer met een spatel. Bij het bakken van de tweede zijde mag er vocht uit de pan over de bovenzijde gelepeld worden. Lijkt de olie/boter te donker te worden? Blus dan af (na eerst de tweede zijde goed aangebakken te hebben) met een klein scheutje water.
  • Pak de entrecote direct na het bakken in aluminiumfolie en leg deze (zonder bord of schaal) in de voorverwarmde oven. Laat de entrecote 8-10 minuten in de oven rusten.
  • Pak de entrecote vervolgens uit en bestrooi deze naar wens nog met wat zout.
  • Serveertip: Lekker met gebakken aardappeltjes en bijvoorbeeld broccoli.