loader image

Lamsrack

Ingrediënten

  • Lamsrack 250-500 gram
  • Takjes rozemarijn
  • Tijm
  • Twee teentjes knoflook
  • Zout
  • Peper
  • Boter
  • Aluminiumfolie

Bereiding

  • Zorg dat de lamsrack op kamertemperatuur is.
  • Snij de bovenkant van de lamsrack gekruist in met een scherp mes. Bestrooi de bovenzijde met zout en peper.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met boter
  • Smelt een flinke klont boter in een pan. Bak alle zijden van de lamsrack mooi bruin.
  • Leg de lamsrack vervolgen in de ovenschaal. Giet de gesmolten boter uit de koekenpan in de ovenschaal. Bestrooi de lamsrack vervolgens met de geplette teentjes knoflook, takjes rozemarijn en tijm.
  • Gaar de lamsrack in 25 minuten in het midden van de oven.
  • Haal de lamsrack uit de oven, verpak deze in aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten.
  • Snij de lamsrack in mooie stukken. De lamsrack hoort van binnen een mooie rose kleur te hebben.
  • Serveertip: Je kunt de lamsrack serveren met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes en diverse groentes.