Laden...
Lamsrack
Ingrediënten
- Lamsrack 250-500 gram
- Takjes rozemarijn
- Tijm
- Twee teentjes knoflook
- Zout
- Peper
- Boter
- Aluminiumfolie
Bereiding
- Zorg dat de lamsrack op kamertemperatuur is.
- Snij de bovenkant van de lamsrack gekruist in met een scherp mes. Bestrooi de bovenzijde met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met boter
- Smelt een flinke klont boter in een pan. Bak alle zijden van de lamsrack mooi bruin.
- Leg de lamsrack vervolgen in de ovenschaal. Giet de gesmolten boter uit de koekenpan in de ovenschaal. Bestrooi de lamsrack vervolgens met de geplette teentjes knoflook, takjes rozemarijn en tijm.
- Gaar de lamsrack in 25 minuten in het midden van de oven.
- Haal de lamsrack uit de oven, verpak deze in aluminiumfolie en laat nog 10 minuten rusten.
- Snij de lamsrack in mooie stukken. De lamsrack hoort van binnen een mooie rose kleur te hebben.
- Serveertip: Je kunt de lamsrack serveren met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes en diverse groentes.