Laden...
Stoofvlees van magere stooflappen, riblappen of sucadelappen
Ingrediënten
- 500-600 gram rib-, sucade- of magere stooflappen
- 1 witte ui
- 1 teentje knoflook
- 1 mespuntje paprikapoeder
- ¼ mespuntje/snufje cayennepeper
- 50 ml rode wijn
- 1 takje tijm
- 1 blad laurier
- 1 kippenbouillonblokje
Bereiding
- Snijd de ui in halve ringen en snipper de knoflook.
- Snijd de lappen vlees in grove blokken en peper en zout het vlees.
- Bak het vlees in een bakpan in boter goudbruin.
- Blus het vlees af met de rode wijn, als het vlees een mooie kleur heeft gekregen.
- Fruit de ui en knoflook ondertussen in een braadpan.
- Doe het vlees en alle sappen in de braadpan bij de ui en knoflook.
- Voeg het paprikapoeder en de cayennepeper toe aan het vlees en zet het vlees onder met kippenbouillon of water met kippenbouillonblokjes.
- Voeg de tijm en laurier toe aan het vlees.
- Doe de deksel op de pan, laat het vlees zachtjes garen op laag vuur gedurende 3-5 uur en controleer het vlees regelmatig.
- Als het vlees gaar is, kun je de jus eventueel nog wat indikken door wat aardappelzetmeel toe te voegen.
- Serveertip: Lekker in combinatie met bijvoorbeeld aardappels en worteltjes, stamppot of witte rijst.